opc_loader

HAPPY SHOPPING !! 💚M4C

Aandacht voor je handen

Aandacht voor je handen

Aandacht voor je handen
Ik ben winkelier en werk voor mezelf. Toch wordt er de hele dag op/naar mijn handen gekeken. Afgelopen week las ik in Lijfblad een artikel over handverzorging en dacht toen: dit moet ik delen, hier gaan we het over hebben. Ik postte de verzorgingstips op Instagram en Facebook en in dit artikel zet ik alle tips nog eens op een rij. Het is toevallig, dat ik dit vandaag doe, op de 3e dag van de 3e maand in 2017, zie vorig blog.

Hier eerst een paar ‘wist-je-datjes’ die genoemd werden het artikel in Lijfblad 0117.

Wist je dat:

  • uit onderzoek is gebleken dat mensen hun handen gemiddeld 8,6 keer per dag wassen? Bij vrouwen ligt het gemiddelde nog een beetje hoger. Zij wassen hun handen namelijk minstens tien keer per dag.
  • water en zeep een flinke aanslag op je huid zijn? De huid krijgt te weinig tijd om te herstellen.
  • je handen in de winter extra te verduren hebben door de kou, wind en de lage luchtvochtigheid?
  • voeding essentieel is voor het uiterlijk van je handen? Een gezond en evenwichtig eetpatroon heeft effect op je huid, dus ook op de huid van je handen.

En dan nu de tips. Wat ontbreekt zijn een paar recepten voor handmaskers. Die komen nog een keer.

💚Tip 1: Gebruik een glasvijl voor het vijlen van je nagels. Waarom? Omdat deze vijlen zijn gemaakt van glas hebben ze een fijne structuur. Door te vijlen maak je de nagelrand dicht. Hierdoor bescherm je je nagel en voel je geen gekke haakjes en randjes meer. Een glasvijl slijt niet en wat handig is: je kunt hem gewoon afspoelen onder de kraan.
In de winkel heb ik de travel size van Herome.

💚Tip 2:  Scrub je handen regelmatig. Hierdoor stimuleer je de bloedsomloop in je handen. De dode huidcellen verdwijnen en je reinigt je handen. Scrub 2 tot 3 keer per week voor mooie, gladde handen. Wij hebben diverse scrub(zepen) in het assortiment.

💚Tip 3: Gebruik (voedende) handcreme veel en vaak, want handcreme houdt je handen zacht. Smeer je handen in, zodra je ze hebt gewassen en net voor je gaat slapen. Na een paar dagen merk je zeker het verschil! 

💚Tip 4: Doe zonnebrandcreme op je handen. Dit houdt de uv-stralen tegen die het verouderingsproces van je huid versnellen.

💚Tip 5: Finishing touch: kleur en/of glans, met nagellak bijvoorbeeld. Doe eerst een basecoat op je nagels, kies dan een kleurtje en werk af met een topcoat. Zelf draag ik mijn nagels kort en gebruik een transparante nagellak of een glansvijl. Mijn nagelriemen verzorg ik met mijn handcreme.

 

Hopelijk vond je deze tips ‘handig’. 💚M4C

Terug