opc_loader

HAPPY SHOPPING !! 💚M4C

Verkwikkend oudejaarsbad met switi watra

Verkwikkend oudejaarsbad met switi watra

Bijna oudjaar, oud en nieuw... Veel mensen grijpen deze gelegenheid aan om iets (nieuws) aan te pakken… op dieet gaan, stoppen met roken, naar de gym, een studie beginnen (of afmaken), vaker afspreken met vrienden, dingen die we meestal samenvatten onder de noemer 'goede voornemens'. Maar als het nieuwe jaar staat voor nieuwe rondes, nieuwe kansen, dan hoort bij oudjaar afscheid nemen van het oude, toch?

Switi Watra
Om lichaam en geest te verkwikken kun je een owru yari wasi (Surinaams ritueel oudejaarsbad) nemen met een switi watra, swietwatra (lekker water). Je kunt je hierin laten begeleiden door een specialist, maar swit’ watra kun je ook heel goed zelf maken. Hét recept voor switi watra bestaat niet, maar er zijn wel wat ingrediënten die idealiter niet ontbreken (zeezout, een geurtje, blauwsel en bloemblaadjes). Ik schrijf dit artikel, omdat ik deze week veel vragen krijg over de juiste aanpak. Zoals bij alles gaat het om de intentie. De ervaring zal je leren, wat goed voor je is, wat voor voor jou persoonlijk werkt.

Wat heb je nodig:
- een bad, tobbe of teil om je ‘lekker water’ in te maken
- een kalebas*, waterlepel of kommetje om het water over je heen te scheppen
- kaseerzout*, zeezout* om te reinigen
- blauwsel* tegen afgunstige blikken of het boze oog
- rozen(water)* voor het opnemen van negatieve energie
- jasmijn(water)* voor rust en ontspanning 
- lavendel* voor rust en ontspanning
- nootmuskaat voor geluk
- honing voor reiniging en zoetheid
- Floridawater* en andere colognes*, parfums, net wat je lekker vindt, voor je geest (voor jou dus)
- bloemblaadjes*, vers of gedroogd, om de aroma-therapeutische werking te versterken
- tijd: wees gefocussed wanneer je je wasi neemt

Meng de ingrediënten naar behoefte en neem de tijd om het oude van je af te spoelen, zodat je volkomen fris en rein het nieuwe in overvloed kan ontvangen.

Wasi 2.0
Heb je minder tijd, maar gun je jezelf toch een focusmoment van verkwikking rondom de jaarwisseling? Dan kun je douchen met Floridawaterzeep*. Of probeer een blauwe zeep*, inderdaad met blauwsel, bedoeld voor de witte was, maar je zult je er zeker lekkerder voelen na een douchebeurt met deze bijzondere, in het binnenland van Suriname bekende zeep. Splash daarna wat rozenwater en you’re good to go. Je favoriete parfum werkt ook altijd ;) 

De producten met een * vind je bij ons in de winkel.

Heb jij een eindejaarsritueel? Vertel! Zo kunnen we ook in deze laatste dagen van het jaar nog van elkaar leren. Andere reacties zijn natuurlijk ook welkom.
Ik wens je lekker baden met je swit watra, een fijne jaarwisseling en een spetterend begin! 💚M4C

Terug